menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Tilburg weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Tilburg

Een kundige Mediator uit Tilburg helpt u graag verder.

Mediators Tilburg: de werkwijze

U maakt gebruik van mediation wanneer een gesprek nog steeds mogelijk is. Voordat dingen van kwaad tot erger gaan en er een advocaat aan te pas moet komen. Overigens is het zo dat bij een uitspraak van een rechter er altijd één van de partijen in een conflict de zaak verliest, de oorzaak van het conflict zal dus niet opgelost zijn. Met mediation kunt u in de toekomst nog samen door een deur. Mediation is vandaar een win-win.

In een sessie met een mediator zal deze alleen vragen stellen en het gesprek leiden, en geen advies geven. Uiteraard zorgt een mediator er wel voor dat er informatie wordt gegeven die in een specifiek conflict nodig is. De goede intentie van beide partijen die bij dit conflict betrokken is dus nodig om tot een goede oplossing te komen. Van allebei de partijen wordt verwacht dat zij naar elkaar zullen luisteren en zich kunnen inleven in elkaars situatie.

De eerste sessie zal bestaan uit een uitleg van het totale proces en zal de mediationovereenkomst worden getekend. In deze overeenkomst staan alle regels, zoals het zorgdragen van vertrouwelijkheid en de basis van vrijwilligheid.

Zodra alle conflicten op tafel liggen en wellicht goed zijn besproken zal er een onderhandelingsgesprek plaatsvinden over de eventuele oplossingen. Vervolgens kan er in de afrondingsfase een definitieve oplossing bereikt worden, wat dan vastgelegd wordt in de vaststellingsovereenkomst. Zo ontstaan er geen misverstanden over wat er is afgesproken.

Men kan de bemiddeling van een mediator uit Tilburg onder meer inroepen bij:

  • familieconflicten, echtscheiding, erfenissen enz
  • conflicten tussen buren
  • geschillen tussen werkgevers en werknemers
  • geschillen tussen afnemer en leverancier
  • andere geschillen die in de zakelijke sfeer vallen
  • geschillen met overheidsinstanties
1.654
Klanten geholpen met mediators vergelijken
11.099
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Tilburg

Heeft u een zakelijke mediator in Tilburg nodig?

Een ondernemer loopt altijd het risico op juridische geschillen. Wellicht is er een vertrouwensbreuk tussen een zakenpartner en u ontstaan? U heeft een dispuut met een leverancier of een klant, of er is een conflict op de werkvloer ontstaan, waarbij u problemen met een werknemer heeft.

Uiteraard kunt u direct naar de rechter stappen om een juridische uitspraak te eisen, maar hoe zeker weet u dat dit in alle gevallen de beste oplossing is? Een stap naar de rechtbank zal vaak dan ook inhouden dat uw relatie met die klant definitief voorbij is. Een gang naar de rechtbank is dan waarschijnlijk een te grote stap als het om een klant gaat die u niet kunt missen. En hoe hoog de conflictsituatie met uw medewerker ook is opgelopen, een medewerker kan het u nog flink lastig maken.

Hoewel het misschien niet altijd zo lijkt, zijn er voor vrijwel alle conflictsituaties wel oplossingen te verzinnen. Vaak zit het probleem bij conflictsituaties in het gegeven dat de boel inmiddels behoorlijk op de spits is gedreven en geen enkele partij iets wil toegeven. Om wel tot een oplossing te komen zonder interventie van de rechtbank, kunt u bijvoorbeeld eens denken aan een mediator.

Is er sprake van een een juridische conflict en wilt u dit niet voor de rechter oplossen? Schakelt u dan een mediator in. U heeft een onderneming in Tilburg dan bent u hier op de juiste plek. U laat hier uw gegevens achter en in no time krijgt u prijsopgaven binnen van verschillende mediators in Tilburg.

mac
mac
img

Ik ben Duy de Gunst, regiomanager in Tilburg. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Tilburg.

Zoeken naar top bemiddelaars in Tilburg?

Met mediation hoeft u niet naar de rechter te stappen. Misschien wint u uw zaak wel voor de rechter als u gelijk heeft, maar ga er wel vanuit dat in geval van een rechtszaak beide partijen het slachtoffer zijn. Immers, de relatie tussen de betrokken partijen is definitief stukgelopen en moeizaam te herstellen. De gevolgen kunnen dan enorm groot zijn. Uw goede naam als ondernemer kan dan in een negatief daglicht komen te staan, en op financieel gebied kunt u ook behoorlijke schade oplopen.

De verliezende partij dient bij een gerechtelijk vonnis ook nog eens alle proceskosten te betalen, dat is dus eigenlijk dubbel verliezen. De kosten van een mediator uit Tilburg worden altijd gedragen door beide partijen. Het is daarom belangrijk dat beide partijen er het beste van maken. Als betrokken partijen tot een oplossing weten te komen, dan is dit vooral aan henzelf te danken en doordat de mediator als onafhankelijke derde partij erbij heeft gezeten.

Met behulp van mediation bestaat er altijd de kans om tot een passende oplossing in welk conflict dan ook te komen. Op zoek naar een mediator uit Tilburg? Laat hier diverse prijsopgaven naar u toesturen van verschillende betaalbare mediators in Tilburg en uw conflict behoort wellicht spoedig al tot het verleden.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Tilburg te zeggen hebben!

img

Basten de Weerd

Het meest belangrijke voor mij is transparante communicatie. Door de deskundigheid van Professionals Tilburg ben ik uitgekomen bij een goede Mediator. Ik wil jullie hartelijk bedanken voor jullie deskundige hulp!

img

Willemein Kleijnee

Door Professionals Tilburg heb ik heel snel een aantal degelijke mediators doorgestuurd gekregen waar ik blij mee ben. Na het krijgen van de offertes heb ik 2 partijen uitgenodigd om langs te komen. De gesprekken waren goed en ik denk dat de overgebleven partij de juiste keuze is voor mij.

Professionals uit andere branches in Tilburg

Let's Talk

Bij Professionals Tilburg staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier